Kalendář akcí
Španělská kuchyně – Pečené kuře s fazolemi a chorizem
28 listopadu 2024 od 11:30 - 14:00
V rámci projektu MEZINÁRODNÍ KUCHYNĚ jsme se tento měsíc zaměřili na španělskou kuchyni.
Španělská vepřová klobáska chorizo ochucená uzenou paprikou je skvělá sama o sobě, ale stejně tak úžasná je i při použití v teplé kuchyni. Jídlu dokáže dát neuvěřitelný šmrnc!
Uzenou kouřovou chuť a krásně červenou barvu má tato klobáska právě díky uzené paprice, která je nepostradatelným kořením ve španělské kuchyni. V nabídce jsou také různě pálivé klobásky, od jemných až po velmi pálivé.
Chorizo si skvěle rozumí třeba s luštěninami – ve Španělsku jsou velmi oblíbené směsi cizrny, zeleniny a choriza, ale zkuste kousek choriza přidat třeba do čočkové polévky nebo do fazolového kotlíku s bramborami.
Chorizo můžete servírovat i k snídani, pár plátků pod vajíčka naprosto změní vaši snídaňovou klasiku. My si však na něm připravíme pečené kuře.