Kalendář akcí
- akce již proběhla.
Německá kuchyně – Fladlesuppe und Zigeunerschnitzel
24 října 2024 od 11:30 - 13:30
V rámci projektu MEZINÁRODNÍ KUCHYNĚ jsme se tento měsíc zaměřili na německou kuchyni.
Začneme polévkou se širokými nudlemi neboli Fladlesuppe. Flädle je jihoněmecká ingredience na ozdobu a polévku z regionu Bádensko-Württembersko sestávající ze slaných palačinek nakrájených na proužky. Flädle se vyrábí tak, že se nejprve udělají obyčejné palačinky ve stylu krepových palačinek, poté se pevně srolují a nakrájí na stužky.
Zigeunerschnitzel neboli cikánský řízek je německá specialita skládající se z tenkého, obalovaného a na pánvi opečeného telecího, vepřového nebo kuřecího řízku, který je těsně před podáváním zakončen pikantní omáčkou. Je třeba říct, že cikánské řízky nejsou řízky v pravém slova smyslu. Maso se v jejich případě totiž nakrájí na tenké nudličky, promíchá se s kořením a nakonec se z masa na horké pánvi tvarují malé placičky. Připravit cikánské řízky je mnohem snazší než udělat řízky klasické. Neobalují se totiž v trojobalu. My ho budeme podávat s vařenými brambory.
.
Guten Appetit
.