Kalendář akcí
Japonská kuchyně – Kare Raisu
19 prosince 2024 od 11:30 - 14:00
.
Kare Raisu – Japonské kari
Japonské kari, Kare Raisu, je jediné „hlavní“ jídlo, které Japonci konzumují pomocí lžíce. Existuje ve třech variantách – jemné, středně pálivé a pálivé – a záleží jen na vás, které vám zachutná nejvíce. Jemné kari patří mezi japonskými dětmi k absolutně nejoblíbenějším pokrmům. O jeho všeobecné oblibě svědčí také fakt, že v jídelnách japonských firem všude po světě je japonské kari do jídelníčku zařazováno alespoň jedenkrát týdně. Dříve Japonci kari vařili velmi dlouho, například přes noc, aby se všechny ingredience téměř rozvařily. Dnes se od této přípravy upouští, nicméně kari proniká také do dalších pokrmů. Oblíbená je například Tempura kari (osmažená kreveta v tempuře, přelitá japonským kari) či Tonkatsu kari (vepřový řízek obalený v panku a přelitý japonským kari) a také Kari Udon (japonské kari s dashi a nudlemi Udon).
.
Takže vítejte v zemi vycházejícího slunce a všem přejeme Itadakimasu いただきます
.
.