Kalendář akcí

Načítám Akce

« Všechny Akce

  • akce již proběhla.

Holandská kuchyně – Hete bliksem

27 března 2025 od 11:30 - 14:00

.

Holandská kuchyně – Hete bliksem

Horké blesky pocházejí z limburského regionálního pokrmu známý jak v holandské, tak v belgické části Limburgu. V Německo je nazýváno „Nebe a Země“ (Himmel und Erde), odkazující na jablka (nebe) a brambory (Země). Název „horký blesk“ by odkazoval na jablka, které déle udržují teplo a poskytují nečekaně zážitek z horkých teplot, pokud si vezmete odměrku tohoto pokrmu pokud právě vyjde z trouby.

Recept zřejmě pochází z období, ve kterém byl V našich krajích byl zaveden brambor. Jedná se o výsledek experiment s cílem kombinovat domorodé pěstování ( jablko) s novými produkty, jako jsou brambory.

V některých receptech se pyré smíchá s jablečným pyré a podáváme bez mletého masa jako přílohu ke smaženému černému pudink, slanina nebo jiná úprava masa.

Takže jak říkají v Nizozemsku,

Eek smakelijk!

Podrobnosti

Datum:
27 března 2025
Čas:
11:30 - 14:00