Kalendář akcí

Načítám Akce

« Všechny Akce

  • akce již proběhla.

Německá kuchyně – Erbsensuppe mit Wurst und Sauerbraten

10 října 2024 od 11:30 - 13:30

V rámci projektu MEZINÁRODNÍ KUCHYNĚ  jsme se tento měsíc zaměřili na německou kuchyni.

Dnešní polévka se jmenuje Erbsensuppe mit Wurst – Hrachová polévka neboli Erbsensuppe není regionální specialitou, ale podle různých receptur se vaří v celém Německu. Tradiční české hrachovce je velmi blízká, ale zároveň se v jedné základní charakteristice liší. Totiž německá hrachovka se na rozdíl od té české nikdy nezahušťuje jíškou, ale zato se do ní přidává hromada kořenové zeleniny. Nejčastěji se základ na polévku připravuje z mrkve, celeru a petržele. V modernějším pojetí se ke konci vaření přidává ještě pórek. Nakonec i závěrečné dochucení se ubírá jiným směrem. Němec si dovede jen velmi těžko představit jakékoli luštěninové jídlo bez saturejky neboli Bohnenkraut, takže ji přidává i do německé hrachovky.

Jako hlavní jídlo se vaří Sauerbraten. Je to tradiční německá pečeně ze silně marinovaného masa. To je považováno za národní jídlo Německa a je často podáváno v německých restauracích na mezinárodní úrovni. Dá se vařit z nejrůznějších mas, nejčastěji z hovězího, ale také z kuřecího, jehněčího a skopového, vepřového a koňského. My jej vaříme z hovězího.

 

Guten Appetit

.

 

Podrobnosti

Datum:
10 října 2024
Čas:
11:30 - 13:30