Stolování
publikováno 31. 5. 2024Jednou z hodin pracovních činností je stolování a úprava jídla na talíři. Tradiční kuchyni jsme nechali stranou. Zaměřili jsme se na studenou kuchyni a zdravá jídla.
.
.
Motivací byly obrázky ze zdravých potravin s vitamíny, inspirovali jsme se gastronomicko-výtvarným stylem food art pro děti. To je styl, kdy lze z potravin vytvořit umělecké dílo. Zaměřili jsme se výhradně na studenou kuchyni.
.
.
Děti si vyzkoušely přípravu pohoštění pro dětské strávníky při slavnostnějších příležitostech. Náramně jsme se bavili, malá výtvarná dílka se moc povedla. Ukázalo se, že i mlsné jazýčky dokážou sníst všechno z talíře, když je jídlo vlastnoručně a krásně upraveno.
.
.
Za žáky 3. a 4. třídy Iva Farová a Emil Červený
Kategorie
Aktuality