Rezidence umělců na ZŠ Středokluky – part no.2
I v letošním roce pokračujeme ve spolupráci se Společností pro kreativitu ve vzdělávání a opět jsme pro děti připravili dva týdny práce s aktivními umělci v rámci dopolední výuky. V […]
I v letošním roce pokračujeme ve spolupráci se Společností pro kreativitu ve vzdělávání a opět jsme pro děti připravili dva týdny práce s aktivními umělci v rámci dopolední výuky. V […]
Akce pro žáky zapojené do projektu Post Bellum - Příběhy našich sousedů
V rámci projektu MEZINÁRODNÍ KUCHYNĚ jsme se tento měsíc zaměřili na španělskou kuchyni. Španělská vepřová klobáska chorizo ochucená uzenou paprikou je skvělá sama o sobě, ale stejně tak úžasná je i při […]
Základní škola Středokluky Vás srdečně zve na ADVENTNÍ TVOŘIVÉ SETKÁNÍ v pátek 29. listopadu 2024 od 16:00-18:00 hod Akce se bude konat v prostorách bývalé školy Stanislava Kubra, kde sídlí 2. […]
Určeno pro rodiče žáků 9. ročníku a pro rodiče žáků 5. a 7. ročníku, kteří zvažují podání přihlášky na střední školy. Schůzka proběhne v učebně 8.A (horní patro rohová). Organizuje […]
. Katsu kari – japonské kari se smaženým řízkem Japonská kuchyně není jen o sushi, pozor na to! Kromě nudlí a jiných pokrmů pracuje i s hodně populárním kari. A […]
. Oblečte se do bílého. A pokud ti bude nějaký bílý kousek oblečení chybět, nahraď jej kouskem černým ;-)
. Obleč si cokoli, ale s účesem si vyhraj! A co když máš krátké vlasy. Existují přece barvy!! :-))
. Obleč si své oblíbené pyžamko a hurá do školy. Jen si pod něj nezapomeň něco vzít, ať nezmrzneš už cestou do školy. :oops:
. Do školy si s sebou přibal svého oblíbeného plyšáka a na sebe si obleč cokoli chlupatého.
. Yaki Udon – smažené nudle udon s masem a zeleninou Yaki Udon patří mezi oblíbené recepty napříč celým Japonskem. Jeho příprava je jednoduchá a rychlá, a přes to je výsledný […]
. . Tak tohle bude nářez. Pokud jsi kluk, přijď oblečený jako holka, a holky, vy se zase oblečte jako kluci! :lol:
. Na tento den si přines slušivý klobouček, čepici nebo nějaký extravagantní model. Může být i po babičce, ty je mají většinou schované někde nahoře ve skříni. ;-)
. Dneska to nebude o oblečení, ale můžeš si pro ostatní připravit do hodiny nějaký úkol či kvíz.
. Na dnešek si nachystej jen červené oblečení. A když to bude vínové anebo růžové, tak to vůbec nevadí, i tak to bude báječné.
. Na dnešek si do školy přines nějakou deskovou hru a na sebe si vezmi nějaký kostkovaný modýlek. :-)
. Kare Raisu – Japonské kari Japonské kari, Kare Raisu, je jediné "hlavní" jídlo, které Japonci konzumují pomocí lžíce. Existuje ve třech variantách – jemné, středně pálivé a pálivé – a záleží […]
. Na dnešek si připrav něco pěkného a slavnostního. Jako do divadla. Budeme mít v sokolovně společný koncert pro maminky a táty, tak ať ti to na jevišti sluší.
. Finská kuchyně - Nakkikastike – finská párková omáčka s bramborovou kaší Pokud hledáte tip na nějaké podivné jídlo, které byste mohli vyzkoušet, vězte, že tato finská omáčka z […]
. Finská kuchyně - Lihapullat – Pečené masové kuličky Slyšeli jste někdy o Lihapullatu? Je to fantastický způsob, jak říct finské masové kuličky, ve finštině! Tyto pečené masové kuličky jsou […]
. Finská kuchyně - Karjalanpaisti - Karelské maso Karjalanpaisti, také známý jako karelský guláš, je oblíbený tradiční finský pokrm s bohatým dědictvím. Tento sytý masový guláš pochází z historické oblasti […]
. Finská kuchyně - Palapaisti aneb Dušené hovězí s mrkví Vzpomínáte na vepřové s mrkví ze školní jídelny? Pokud byste rádi zkusili jeho lehčí variantu, připravte si třeba palapaisti. Dušené hovězí s mrkví […]
. Holandská (nizozemská) kuchyně - Slavink Slavink je holandský masový pokrm skládající se obvykle z mletého masa zvaného "půl na půl" (polovina hovězího, polovina vepřového) zabaleného ve slanině a vařeného […]
. Den otevřených dveří proběhne letos v obměněném formátu. Dopoledne v čase od 7.50 do 11.25 hodin budou moci zájemci nahlédnout do běžné výuky v jakékoli třídě, u kteréhokoli […]
. Holandská kuchyně - Kibbeling- treska v těstíčku nizozemské národní „rychlé jídlo“ – osmažené kousky tresky či jiné bílé ryby, servírované obvykle s česnekovou omáčkou (majonézou) nebo s tatarskou omáčkou. Obliba pokrmu […]
. Holandská kuchyně -Boerenkoolstamppot a rookworst - guláš z kapusty s klobásou Milujeme guláš a hlavně guláš z kapusty s klobásou. Stará klasika, která je pravidelně na holandském stole. […]
. Holandská kuchyně - Hete bliksem Horké blesky pocházejí z limburského regionálního pokrmu známý jak v holandské, tak v belgické části Limburgu. V Německo je nazýváno "Nebe a Země" (Himmel […]
vybrané třídy prvního stupně
závěrečná prezentace projektu v Novém Strašecí .
první stupeň - 16.00 - 17.30 druhý stupeň - 17.00 - 18.30
kostel sv. Prokopa, Středokluky