Zima v přírodě – 4.A
Výukový program v ekocentru a záchranné stanici Čabárna v Brandýsku
Výukový program v ekocentru a záchranné stanici Čabárna v Brandýsku
Výukový program v ekocentru a záchranné stanici Čabárna v Brandýsku
V průběhu prvních čtyř vyučovacích hodin, od 7.50 do 11.25 h., budou moci rodiče navštívit libovolnou třídu prvního i druhého stupně a nahlédnout do výuky, případně shlédnout celou vyučovací hodinu. Návštěvníky žádáme, aby brali ohled na probíhající výuku. V čase od 11.40 do 12.30 h. proběhne pro případné zájemce beseda s vedením školy za účasti […]
7.50 – 11.25 otevřená výuka v průběhu prvních čtyř vyučovacích hodin mohou zájemci navštívit libovolnou třídu v jakékoli budově školy, podívat se na vnitřní prostory školy, vidět jednotlivé učitele v akci před třídou a naopak i děti při výuce, nasát vnitřní atmosféru školy. Jednotlivé budovy jsou ve Středoklukách na adrese Školská 82 - 1., 2. […]
Velikonoční prázdniny
Zápis do prvního ročníku proběhne v prostorách prvního stupně v budově Školská 81 ve Středoklukách. Více podrobností v sekci Pro rodiče budoucích prvňáčků - pro přesměrování klikni zde
Poznáváme svět pomocí místních specialit - projekt školní jídelny ZŠ Středokluky Jak poznat svět prostřednictvím kuchyně? Jedině tak, že vyzkoušíme cizokrajné dobroty. Přejeme si, abyste měli možnost poznat a zároveň zkusili ochutnat cizokrajné dobroty. Proto jsme se rozhodli, že vám budeme v naší školní jídelně průběžně představovat jídla z cizokrajných kuchyní a různé krajové speciality. […]
šestileté a osmileté obory - 5. a 7.roč. první termín
šestileté a osmileté obory - 5. a 7.roč. druhý termín
Poznáváme svět pomocí místních specialit - projekt školní jídelny ZŠ Středokluky Jak poznat svět prostřednictvím kuchyně? Jedině tak, že vyzkoušíme cizokrajné dobroty. Další místo, kam se vydáme za poznáváním různých specialit je jedna ze severských zemí - ŠVÉDSKO, země tří korunek. Plným názvem se Švédsko nazývá Švédské království a nachází se v centru Skandinávie. Švédsko je […]
Společný koncert pěveckého sboru žáků ZŠ Středokluky a Buštěhradského pěveckého sboru v kostele sv. Prokopa ve Středoklukách
Fotografování tříd prvního stupně
Fotografování tříd druhého stupně
Vedoucí akce: Jana Paruševová Adresa: StarLine, Hrachov 167, 262 63 Hrachov
Na třetí ochutnávku se vydáme mimo Evropu a nahlédneme do země Mayů a Aztéků. Tato země na jihu Severní Ameriky je zemí mnoha kontrastů-rozsáhlé pouště, deštné pralesy, hory bohaté na cenné kovy, jako je stříbro a měď. Z jihovýchodního cípu vybíhá do Mexického zálivu pás země poloostrov YUCATÁN. Kdysi zde žila mayská civilizace, starobylá […]
vedoucí akce Ivana Bádalová
Jak poznat svět prostřednictvím kuchyně? Jedině tak, že vyzkoušíme cizokrajné dobroty. Čtvrtou zemí, kam nahlédneme a ochutnáme některou kulinářskou specialitu, je země, kde se zrodilo hodnocení restaurací pomocí michelinských hvězd. FRANCIE - ZEMĚ GALSKÉHO KOHOUTA. Vrchol světové gastronomie Budeme se snažit rozmazlit Vaše chuťové pohárky, protože ve Francii je jídlo opravdovým zážitkem. Francouzi si na […]
Ve spolupráci se Společností pro kreativitu ve vzdělání a za přítomnosti dvou umělkyň proběhne v průběhu příštího týdne, konkrétně od pondělí 10. června do pátku 14. června, na naší škole společný projekt Rezidence umělců*kyň na školách. Jedná se o experimentální pilotní projekt SPKV Education, jehož cílem je přiblížit žákům práci umělců, možnost zapojit se do […]
Jak poznat svět prostřednictvím kuchyně? Jedině tak, že vyzkoušíme cizokrajné dobroty. Pátá země, do jejíž kuchyně nahlédneme, bude ČÍNA. 祝您旅途愉快,胃口好 Zhù nín lūtú yúkuài, wèikōu hāo . Čínská kuchyně se vyznačuje především neobyčejnou rozmanitostí a různorodostí. Čína je velká země a mezi kuchařskými zvyklostmi v jednotlivých regionech panují velké rozdíly. Regionální kuchyně se od sebe […]
Vedoucí akce: Helena Doležalová Adresa: Penzion Klamovka, Stradonice 3, 267 05 Nižbor
Jak poznat svět prostřednictvím kuchyně? Jedině tak, že vyzkoušíme cizokrajné dobroty. Šestá a poslední země, kam v tomto školním roce nahlédneme a ochutnáme některou kulinářskou specialitu, je USA. So welcome and Enjoy your meal . Spojené státy americké zkratkou USA (nebo také US), jsou demokratická federativní prezidentská republika v Severní Americe, rozkládající se mezi Atlantským oceánem na východě […]
Zahájení školního roku proběhne v kmenových třídách se svými třídními učiteli. 1.A, 1.B, 2.A a 4.A v budově Školská 82 ve Středoklukách 3.A a 3.B v budově U Školy 54 v Kněževsi 5.A a všechny třídy druhého stupně v budově Starý Vrch 187 ve Středoklukách Třídní učitelé budou se svými třídami dvě vyučovací hodiny, tedy […]
Kurz se uskuteční v Kácově od úterý 3. do čtvrtku 5.9.2024. Doprava je zajištěna autobusem. Děti budou spát v dřevěných chatičkách po čtyřech, v každé chatičce dvě palandy. Stravování je zajištěno přímo v areálu v prostoru Sporthotelu Kácov. Cena kurzu je cca 1.850 Kč. Děti musí mít potvrzenou přihlášku, potvrzení o zdravotní způsobilosti (musí potvrdit […]
11. 9. 2024 První stupeň od 16:30 Druhý stupeň od 17:00
V rámci projektu MEZINÁRODNÍ KUCHYNĚ jsme se tento měsíc zaměřili na německou kuchyni. Dnešní polévka se jmenuje Erbsensuppe mit Wurst - Hrachová polévka neboli Erbsensuppe není regionální specialitou, ale podle různých receptur se vaří v celém Německu. Tradiční české hrachovce je velmi blízká, ale zároveň se v jedné základní charakteristice liší. Totiž německá hrachovka se na […]
V rámci projektu MEZINÁRODNÍ KUCHYNĚ jsme se tento měsíc zaměřili na německou kuchyni. Polévka bude vydatná. Tyrolský eintopf - Slovo “Eintopf” v doslovném překladu znamená jeden hrnec a přesně tak si původem německý pokrm můžeme představit. V dobách nedostatku potravin se eintopf připravoval z jakýchkoli aktuálně dostupných surovin. Variant eintopfu je v současnosti nespočet a […]
Workshop k projektu organizace Post Bellum Příběhy našich sousedů pro zapojené žáky
V rámci projektu MEZINÁRODNÍ KUCHYNĚ jsme se tento měsíc zaměřili na německou kuchyni. Začneme polévkou se širokými nudlemi neboli Fladlesuppe. Flädle je jihoněmecká ingredience na ozdobu a polévku z regionu Bádensko-Württembersko sestávající ze slaných palačinek nakrájených na proužky. Flädle se vyrábí tak, že se nejprve udělají obyčejné palačinky ve stylu krepových palačinek, poté se pevně […]
Den vzniku Československa